Sylvia Buschgens

Mijn naam is Sylvia Buschgens. Ik ben 44 jaar en woonachtig in Dordrecht. Oorspronkelijk kom ik uit Zuid-Limburg. Werk heeft me naar de Randstad gebracht en de liefde heeft me hier gehouden! Samen met mijn vriend heb ik twee prachtige dochters van 4 en 7 jaar oud.

Eigenlijk zo lang ik me kan herinneren ben ik geïnteresseerd geweest in het ontwikkelen van bewuste aandacht en inzicht verkrijgen in mezelf en anderen. Deze interesse heeft een heel reflectieve kant in mijzelf ontwikkeld, maar maakte ook een verlangen in mij wakker om pragmatisch te werk te gaan zoals vaardigheden en theorieën te leren kennen, om zo anderen te ondersteunen in hun weg door het leven. Deze interesse heeft me op de Hogeschool Zuyd gebracht bij de opleiding creatieve therapie (afstudeerrichting dans en beweging) en meer recenter bij de opleiding tot mindfulnesstrainer bij See True.

Een goeie, maar ook zeer pittige leerschool was mijn werk als creatief therapeut op de Viersprong in Halsteren. De Viersprong is het landelijk expertisecentrum voor persoonlijkheidsproblematiek. Jongeren en volwassenen behoorden tot mijn cliënten. De behandeling die zij aan gingen, vaak middels een klinische opname, was zeer intensief. Om mijzelf te ondersteunen in dit uitdagende vak ben ik mij in 2002 gaan verdiepen in het boeddhisme. Ik las er veel over, deed cursussen zen-meditatie en ging elke dag een half uur zitten. Het bracht me een hoop rust en lichtheid in het dagelijks leven.