Mindfulness training voor jongeren

Ook voor jongeren liggen er genoeg uitdagingen op hun pad. Hoe hou je het hoofd koel te midden van alle eisen en vragen die school, je ouders en vrienden aan je stellen? Mindfulness kan je helpen. Leer je automatische reacties kennen en leer het nut van het nemen van een (adem)pauze. Geloof jij alles wat er aan gedachten in je hoofd langs komt? En hoe ga jij je spanningen te lijf voor een examen of een afspraakje?

Als je te maken krijgt met tegenslag, moeilijke situaties is onze aangeleerde reactie om de strijd aan te gaan met wat we ervaren. Of we proberen deze te vermijden. We denken (of piekeren) ons suf en denken dat we daarmee tot een oplossing komen van onze problemen. Helaas bereik je hiermee juist het tegenovergestelde. Kun je je voorstellen dat er een andere manier is om met negatieve gedachten en moeilijke gevoelens om te gaan ? En dat die veel effectiever is en vriendelijker naar jezelf ?


Groepstraining

De groepstraining is geschikt voor jongeren van 14 t/m 19 jaar. De grootte van de groep is 4 tot 8 deelnemers. De training is een serieuze en wetenschappelijk onderbouwde training, maar humor en ontspanning spelen zeker een belangrijke rol : In een sfeer waarin je jezelf kan zijn, kun je iets nieuws leren!

Binnen een groepstraining kan je veel kan hebben aan de uitwisseling met elkaar. Daarnaast biedt de training veel handvatten en korte geheugensteuntjes voor het eenvoudig toepassen van de basisprincipes van mindfulness in jouw leven. Het is een praktische training die het een en ander van je vraagt qua motivatie en inzet. Uiteraard geldt : Hoe meer je oefent, hoe meer je aan de training zal hebben!

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten en hebben een duur van maximaal 1,5 tot 2 uur per keer. In die sessies zullen we het volgende bespreken èn oefenen:

  • Dat gedachten erg dwingend en overtuigend kunnen zijn
  • Dat je voor dat je er erg in hebt, bijvoorbeeld in een conflictsituatie, automatisch reageert met alle gevolgen van dien
  • Leren concentreren (best handig als je een hele lading taken te doen hebt)
  • Omgaan met lastige emoties en hardnekkige overtuigingen
  • Inzicht in je eigen brein
  • Leren ontspannen zelfs als er spanning is
  • Accepteren wat niet te veranderen is
  • Grenzen van jezelf en anderen respecteren
  • Ervaren van meer zelfvertrouwen
  • Vriendelijker zijn voor jezelf en ook anderen

Kosten: 350,- inclusief btw, boek (“mindfulness voor jongeren” dr. David Dewulf) en werkmap
Neem contact op voor meer informatie.


Individuele training

Je kunt de mindfulnesstraining ook individueel volgen. Je krijgt een training op maat waarin alle wezenlijke elementen van de mindfulnesstraining zijn plek krijgen. Daarnaast is er de volledige aandacht voor jouw persoonlijke verhaal en vragen. Niet iedereen wil deelnemen aan een groepstraining en individueel kan meer aangewezen zijn. Een individuele sessie duurt anderhalf uur. Je kunt in overleg met de trainer op elk gewenst moment starten.

Kosten individuele training

Kosten: 485,- euro voor 8 individuele sessies.
Neem even contact op voor meer informatie of om je direct in te schrijven.